Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - "Αγωγή κατά της Google κατέθεσε 50χρονος Γάλλος"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η πλήρης ιδιωτικότητα έχει χαθεί προ πολλού ιδιαίτερα μετά την απόκτηση ψηφιακής "ταυτότητας" από τον καθένα μας. Όταν οι πράξεις κι οι επιλογές μας καταντούν απλά βάση δεδομένων για τη στοχευμένη προώθηση προϊόντων η ανθρώπινη υπόσταση υποβαθμίζεται στα όρια του καταναλωτή. Τώρα το δικαίωμα στο "ουρείν" είναι αναφέρετο αλλά να είμαστε και λίγο πιο προσεκτικοί μεσιέ, όχι για το μάτι του google αλλά για να τηρούμε και κάποιους βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ένας Γάλλος κατέθεσε χθες Πέμπτη αγωγή κατά της Google για μια φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στο Ιντερνετ από την εφαρμογή Street View στην οποία εμφανίζεται να ουρεί στον κήπο του σπιτιού του, γεγονός που κατά την κρίση του τον γελοιοποίησε στους συντοπίτες του σε χωριό της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Ο άνδρας αυτός, γύρω στα 50, κατοικεί σε ένα χωριό περίπου 3.000 κατοίκων στην περιοχή Μεν ε Λουάρ και απαιτεί την απομάκρυνση της φωτογραφίας, από την οποία οι συντοπίτες του τον έχουν αναγνωρίσει παρότι έχουν σκοπίμως αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/03/2012_430757

Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS