Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - "Ραντεβού κορυφής για έργα - ανάπτυξη"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όλοι συνειδητοποιούν ότι οι δημοσιονομικές μονομέρειες έχουν εξαντλήσει την Ελληνική κοινωνία κι η όποια αποδοτικότητα τους στα πλαίσια εξορθολογισμού των κρατικών δαπανών έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής. Η αναφορά στην ανάπτυξη δεν μπορεί να παραμένει μια "φιλοσοφική" συζήτηση. Οφείλει να αποκτήσει ουσία και περιεχόμενο με άμεση στήριξη των μεγάλων έργων υποδομής, ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αξιοποίηση των εθνικών πλεονεκτημάτων στην ναυτιλία, τον τουρισμό κλπ. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει αν δεν θέλουν το σπιράλ της ύφεσης να καταπιεί όλη την Ευρωζώνη! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ο Λ. Παπαδήμος θα έχει συνάντηση αύριο με τον Ζ. Μπαρόζο και τους κοινοτικούς επιτρόπους Ολι Ρεν, Γ. Χαν, Λ. Αντορ και Γ. Λεβαντόβσκι, με στόχο να ξεπαγώσουν κονδύλια και προγράμματα ώστε να δοθεί οξυγόνο στην ελληνική οικονομία... Ο πρωθυπουργός έχει ήδη καταρτίσει με τους ειδικούς συνεργάτες του το «πλάνο» για τη διαπραγμάτευση στο κρίσιμο αυριανό ραντεβού στις Βρυξέλλες, που κλείστηκε σε προχθεσινό τηλεφώνημά του με τον κ. Ζ. Μπαρόζο.

Εκεί ο Ελληνας πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πείσει τους αρμόδιους επιτρόπους και φυσικά τον κ. Μπαρόζο ότι η χώρα μας μπορεί να κάνει αποτελεσματικά τα επόμενα βήματα, εφόσον εξασφαλιστούν εγκαίρως πόροι και δυνατότητες για την υποστήριξη των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων - κάτι που θα προστατεύσει την κοινωνική συνοχή και θα δημιουργήσει όρους ασφαλούς συνέχειας για την εφαρμογή του δεύτερου σκληρού προγράμματος. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63622714

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS