Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Άσαντ όπως... Καντάφι"

Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος μετατροπής των συγκρούσεων στη Συρία σε εμφύλιο πόλεμο και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε σήμερα ότι οι λιποτάκτες του συριακού στρατού εξεγείρονται και το γεγονός αυτό αποτελεί κίνδυνο για εμφύλιο πόλεμο.

Υπάρχει «κίνδυνος εξέλιξης της κατάστασης στη Συρία σε εμφύλιο πόλεμο» δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Μέχρι τώρα, «είναι δύσκολο να μιλήσουμε για εμφύλιο πόλεμο, γιατί σε έναν εμφύλιο πόλεμο υπάρχουν δύο πλευρές που μάχονται. Και σε αυτή την περίπτωση, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι οι πολίτες που δέχονται επιθέσεις από τις δυνάμεις ασφαλείας. Όμως υπάρχει πάντα ο κίνδυνος, η κατάσταση αυτή να μετατραπεί σε εμφύλιο πόλεμο» υπογράμμισε ο Νταβούτογλου.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε λιποτάκτες του στρατού και τις τακτικές δυνάμεις πληθαίνουν σε διαφορετικές περιοχές της Συρίας.

Για πρώτη φορά από την έναρξη των εξεγέρσεων στη Συρία, στρατιώτες που έχουν αυτομολήσει από τον συριακό στρατό επετέθησαν εναντίον συγκροτήματος των υπηρεσιών Πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας στα περίχωρα της Δαμασκού. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4674015


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS