Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Σε δρόμους και σε δικαστήρια για το χαράτσι"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πέρα από τη δεδομένη αντίδραση σε μια φορομπηχτική λογική απέναντι στο ακίνητο που το μετατρέπει σε "ιδιώνυμο αδίκημα", είναι απαραίτητη μια άμεση πρόνοια για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν κι άλλους φόρους. Η παρέμβαση Σαμαρά ήταν κομβικής σημασίας. Ας δοθεί επιτέλους και μια ελάχιστη αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και προσφυγή στα δικαστήρια απαντούν οι πολίτες στο χαράτσι των ακινήτων που εισπράττει για λογαριασμό του κράτους η ΔΕΗ. Με τους δημάρχους που αντιδρούν συμπαρατάσσονται και δικηγορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

Χθες το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δεν μπήκε στην ουσία και απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που υπέβαλε 90χρονη συνταξιούχος, η οποία δήλωσε ότι αδυνατεί να πληρώσει το ποσό των 1.104 ευρώ σε δύο δόσεις, με τη σύνταξή της που ανέρχεται στα 900 ευρώ, ζητώντας δικαστική προστασία για επικείμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι της.

Οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΔΕΗ ανέφεραν ότι η Επιχείρηση υποχρεώνεται από τον νόμο και το Δημόσιο να προχωρήσει σ' αυτές τις ενέργειες.

Η ουσία της υπόθεσης πάντως θα συζητηθεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο με την εξέταση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε η 90χρονη, διά του δικηγόρου της. «Θα χρησιμοποιήσουμε το νομικό οπλοστάσιο που μας παρέχει ο νόμος, με ασφαλιστικά μέτρα και τακτική αγωγή, και ευελπιστούμε ότι θα δικαιωθούμε από τα δικαστήρια», δήλωσε ο συνήγορός της Κλεάνθης Βουλκίδης. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=326203


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS