Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "«Τα πάντα» συζητεί ο κ. Παπανδρέου με τους «κορυφαίους»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο πρωθυπουργός που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα στη συνείδηση του λαού και έθεσε σε αμφιβολία ακόμα και την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, επιχειρεί να ελέγξει τις εσωκομματικές εξελίξεις και να διατηρήσει για τον εαυτό του ρυθμιστικό ρόλο στο αβέβαιο μέλλον του κινήματος. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ανοιχτή ήταν η ατζέντα των συζητήσεων στις συναντήσεις που ξεκίνησε ο κ. Γ. Παπανδρέου την Παρασκευή, με τους υπουργούς και κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις ήταν με τους κκ. Δ. Ρέππα, Ευ. Βενιζέλο, Ανδ. Λοβέρδο, Κ. Σκανδαλίδη, Χρ. Παπουτσή και την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα ζητήματα που συζητεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είναι το πώς θα στηριχτεί με κάθε δυνατό τρόπο η προσπάθεια της νέας κυβέρνησης, κάτι που όπως σημειώνει στις συναντήσεις, αποτελεί τη βασική προτεραιότητα αυτήν την περίοδο.

Τα εσωκομματικά θα κλόνιζαν την κυβέρνηση Παπαδήμου

Υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται όμως και η διαδικασία που θα καθορίσει τις εξελίξεις στο θέμα της ηγεσίας στο ΠαΣοΚ, καθώς σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι υπουργοί συμφωνούν στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, ότι όσο εκκρεμούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠαΣοΚ ή να κινηθούν εσωκομματικές διαδικασίες που θα πυροδοτούσαν το κλίμα και θα απειλούσαν την ούτως ή άλλως εύθραυστη συνοχή του σχήματος.

Οπως λένε, κάτι τέτοιο θα τίναζε στον αέρα το όλο εγχείρημα και την αποστολή της κυβέρνησης συνεργασίας, αφού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι σχεδόν όλοι οι υπουργοί στα κρίσιμα χαρτοφυλάκια θα είχαν μία παράλληλη καθημερινή δραστηριότητα στο εσωκομματικό πεδίο.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα πρόσφατα δημοσιεύματα περί της απόφασης του κ. Παπανδρέου να μην αποχωρήσει, με σκεπτικό ότι δεν έχει χάσει κάποια εκλογική αναμέτρηση, από το περιβάλλον του προέδρου του ΠαΣοΚ αναφερόταν την Παρασκευή το απόγευμα ότι «ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν έχει ζητήσει από κανέναν να ομιλεί εξ ονόματός του, δημόσια ή ιδιωτικά». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=430957


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS