Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Ο φετινός προυπολογισμός δεν θα είναι παρά ένα …draft"

Αγώνα δρόμου για την κατάθεση του προυπολογισμού για το 2012 μέχρι την Παρασκευή, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, δίνουν αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο, αποτελεί κοινό μυστικό ότι στην πραγματικότητα, το κείμενο το οποίο θα παρουσιασθεί την Παρασκευή στην Βουλή δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά ένα draft του κανονικού προυπολογισμού που θα καταθέσει στη Βουλή την άνοιξη η νέα κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από τις εκλογές του Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά, αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο γίνετα είναι μια ακόμα εκπλήρωση ενός βασικού όρου που έχει τεθεί από την πλευρά των Βρυξελλών.


Συγκεκριμένα, η ΕΕ ήθελε η Ελλάδα να καταρτίσει ένα κείμενο προυπολογισμού νωρίτερα από κάθε άλλη χροονιά, προκειμένου να προσδιοριστούν οι όροι του «παιχνδιού» για τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Αθήνα,γνωρίζουν ότι οι στόχοι του Νοεμβρίου θα επαναδιατυπωθούν ουκ ολίγες φορές μέσα στους επόμενους 12 μήνες, όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι, αλλά και φέτος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το έλλειμμα για το 2011 υπολογίζονταν αρχικώς στο 7,8% και τελικώς θα φτάσει λίγο πάνω από το 9%.

Το γεγονός είναι ενδεικτικό της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή με τα δημοσιονομικά πράγματα της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρωζώνης. Τόσο σε επίπεδο χρέους, όσο και σε επίπεδο ελλείμματος, οι στόχοι σε όλο τον Νότο έχουν βγει πλέον εκτός τροχιάς και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα «καθήσει» στο τέλος η μπίλια.


ΠΗΓΗ: NEWSCODE.GR
http://www.newscode.gr/oikonomia/story/61578/o-fetinos-proypologismos-den-tha-einai-para-ena-draft


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS