Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ - Διεθνή - "Ισπανία: Αναμένεται στροφή προς τα δεξιά"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στροφή προς μια Κεντροδεξιά που στοχεύει στην αναδιάρθρωση του κράτους και ουσιαστικές περικοπές δαπανών, υποσχόμενη όμως να μην αγγίξει τις συντάξεις, την εκπαίδευση και την υγεία. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με βασικούς διεκδικητές τον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Αλφρέδρο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα και τον επικεφαλής του Λαϊκού κόμματος Μαριάνο Ραχόι η Ισπανία εκλέγει αύριο νέο πρωθυπουργό. Όμως στην πραγματικότητα οι Ισπανοί καλούνται να επιλέξουν τον ηγέτη που θα επιχειρήσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και επ΄αυτού οι προτάσεις των δύο κομμάτων μοιάζουν με συνταγή για το ίδιο φαγητό με διαφορά μόνο στα… μυρωδικά.

Κανείς από τους δύο δεν έχει μαγικές λύσεις για να περιορίσει τις εκρηκτικές διαστάσεις της ανεργίας, κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα μειώσει με ανώδυνο τρόπο το έλλειμμα, κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι η χώρα δεν θα δεχθεί μια «εποπτεία» στα δημοσιονομικά της είτε με τη χειρότερη μορφή (της Πορτογαλίας) είτε σε μια πιο «λάιτ» εκδοχή (όπως της Ιταλίας).

Ανάμεσα σε δυο πανομοιότυπες λοιπόν συνταγές λιτότητας το εκλογικό σώμα καλείται να επιλέξει τον καταλληλότερο. Οι δημοσκοπήσεις θέλουν τον υποψήφιο του Λαϊκού κόμματος να παραλαμβάνει τα ηνία της χώρας από τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο ο οποίος έχει προαναγγείλει από καιρό την αποχώρησή του από την πολιτική σκηνή. Τουλάχιστον επί του παρόντος. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=430958


Share


Tags: ΔΙΕΘΝΗ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS