Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Οι «λυπητερές» μέχρι το τέλος του χρόνου"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αυτή η λογική της υπεροφορολόγησης στην οποία συναίνεσαν ΠΑΣΟΚ και Τρόικα οδήγησε τη χώρα στα σημερινά πολιτικά και οικονομικά αδιέξοδα. Το ζήτημα σε εθνικό αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο είναι η προώθηση μιας ισόρροπης δημοσιονομικής προσαρμογής που θα καθιστά λειτουργικότερο το κράτος χωρίς οριζόντιες επιβαρύνσεις στους πολίτες αλλά και ένα συνολικό αναπτυξιακό όραμα για το ρόλο της Ελλάδας αλλά και της Ε.Ε. στο διεθνή ανταγωνισμό. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αρχίζει από αυτή την εβδομάδα η αποστολή περίπου 3 εκατομμυρίων εκκαθαριστικών για την πληρωμή της πρώτης και της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος του 2010 αλλά και της ειδικής εισφοράς την οποία περιμέναμε από τον Οκτώβριο.

Παράλληλα συνεχίζεται η καταβολή των δόσεων για το πολυεκκαθαριστικό που περιλαμβάνει την εισφορά αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος, και της έκτακτης εισφοράς στις αντικειμενικές δαπάνες. Στο τέλος του Νοεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί η τρίτη δόση.

Επίσης «τρέχει» και το «χαράτσι» για το ειδικό τέλος ακινήτου που θα πληρώσουμε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ήδη τα περισσότερες «λυπητερές» έχουν φτάσει στους φορολογούμενους που θα πρέπει οπωσδήποτε να σπεύσουν να το πληρώσουν καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα τους κόψουν το ρεύμα. Μια απόφαση που έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις από τους πολίτες, ενώ οι δήμαρχοι σε ορισμένους νομούς της χώρας τονίζουν ότι θα επανασυνδέουν μόνοι τους παράνομα το ρεύμα στην περίπτωση που κοπεί σε άτομα που δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=104925&catID=2


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS