Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Στήριξη με «αγκάθια» από τον Σαμαρά"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η επιμονή στη λογική οδήγησε στην απόσυρση της απαίτησης για μια ανούσια και ταπεινωτική υπογραφή. Οι τακτικές είναι για να αποδίδουν, άλλοτε άμεσα, άλλοτε πιο μακροπρόθεσμα. Το ζήτημα είναι να υπάρχει στρατηγική σκέψη για το που θες να φτάσεις κι αντίσταση στους "τηλεοπτικούς" συναισθηματικούς  χρόνους και την παρόρμηση που περικλείουν. Γι' αυτό και κάποιες φορές στην Ιστορία η δικαίωση αργεί! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Τη στήριξή του στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επαναλαμβάνοντας όμως ότι δεν πρόκειται για συγκυβέρνηση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ψηφίσει κάτι με το οποίο διαφωνεί. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι οι εκλογές θα πρέπει να διενεργηθούν στις 19 Φεβρουαρίου, προειδοποιώντας ότι όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν τη θητεία της νέας κυβέρνησης, την υπονομεύουν, ενώ προέβλεψε ότι θα ακολουθήσουν 30 δύσκολα χρόνια για την Ελλάδα.

Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ανέφερε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν είναι συγκυβέρνηση, ούτε θα διαρκέσει σε βάθος χρόνου, αλλά αποτελεί προϊόν ανάγκης. Ανέφερε ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι να ξεμπλοκάρει η 6η δόση, να ολοκληρωθεί η δανειακή σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

Χαρακτήρισε ατυχέστατη την πρωτοβουλία του προηγούμενου πρωθυπουργού για δημοψήφισμα και τόνισε ότι η Ελλάδα έμεινε ακυβέρνητο καράβι σε μια καταιγίδα παγκόσμια. Πρόσθεσε ότι ανέλαβε ο ίδιος την πρωτοβουλία να ζητήσει ματαίωση του δημοψηφίσματος και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι όσοι προσπαθούν να επιμηκύνουν τη θητεία της κυβέρνησης την υπονομεύουν κι έκανε λόγο για κρίσιμο τρίμηνο. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν είναι μεταβατική, είναι ειδικού σκοπού και ότι αν δεν διενεργηθούν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου, θα πυροδοτηθεί κοινωνική έκρηξη.

Εκτίμησε ότι η οδύσσεια της Ελλάδας δεν θα έχει τελειώσει μετά από 9 χρόνια και πως το 2020 θα χρειαστούν και άλλα 20 χρόνια για να μειωθεί το χρέος. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε χειροτέρεψε το χρέος και την ύφεση, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική. "Επί 1,5 χρόνο προειδοποιώ για αυτά που βλέπουμε σήμερα, ότι το μείγμα πολιτικής που ακολουθήθηκε ήταν λάθος", πρόσθεσε. "Δεν φταίει μόνο η κακή εφαρμογή του προγράμματος, αλλά και η κακή συνταγή", τόνισε. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=326400


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS