Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Ευρώ-καμπάνα για τα αυθαίρετα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αυτά συμβαίνουν όταν το κράτος αδυνατεί να επιβάλλει εξαρχής αξιόπιστες ρυθμίσεις. Από τη μια συντηρεί τη διαφθορά και τη συναλλαγή που οδηγεί στη δημιουργία αναψυκτηρίων - βιλών στην Πεντέλη κι από την άλλη αναγκάζεται να πληρώσει πρόστιμο για την καθυστερημένη προσπάθεια νομικής παρέμβασης στο φαινόμενο! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πολύ ακριβά θα πληρώσει το κράτος την καθυστερημένη απόφασή του να προστατεύσει πολλές εκτός σχεδίου ζώνες εμποδίζοντας με περιοριστικά μέτρα την οικιστική, τουριστική κ.λπ. αξιοποίησή τους, καθώς θα πρέπει να καταβάλει μεγάλες αποζημιώσεις σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν αγοράσει οικόπεδα γνωρίζοντας ότι μπορούσαν να κτίσουν.

Μια «ευρωκαταδίκη» της χώρας για την παρεμπόδιση ιδιοκτήτη οικοπέδου 5 στρεμμάτων να ανεγείρει κατοικία σε εκτός σχεδίου περιοχή της Αττικής, που όταν την αγόρασε το 1986 ήταν οικοδομήσιμη, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να υποχρεωθεί το κράτος να αποζημιώσει τεράστιο αριθμό ιδιοκτητών για τα περιοριστικά μέτρα (π.χ. για προστασία του φυσικού, πολιτιστικού περιβάλλοντος κλπ.) που θέτει στην εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας τους. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63644843

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS