Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - «Στα χέρια των πολιτών η ευθύνη»

Tου Κώστα Λασκαράτου

«Ζητούμε την ισχυρή εντολή εμπιστοσύνης του κόσμου ώστε να αποδείξουμε πως εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς που μας έφεραν σε αυτά τα αδιέξοδα», υποστηρίζει με συνέντευξή του στο newsbomb, ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης, αποκαλύπτει τις «τρεις ζώνες» του προγράμματος διακυβέρνησης της ΝΔ, μια μόλις ημέρα πριν από την εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, σχολιάζει τον «θόρυβο» που προκάλεσαν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, μιλά για την πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς, λέγοντας πως «ο τοκετός του καινούριου, όταν είναι φυσιολογικός, σίγουρα είναι και επώδυνος» και ζητά καθαρή εντολή ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος με …λυμένα χέρια.


Αύριο θα πραγματοποιηθεί τελικά η «πολυδιαφημισμένη» παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ. Τι θα ακούσουμε, που δεν έχουμε μέχρι σήμερα ακούσει;

Το πρόγραμμα της ΝΔ, είναι ένα πόνημα για το οποίο δούλεψαν αρκετές εκατοντάδες ειδικοί και από το χώρο της τεχνοκρατίας και από το χώρο της αγοράς αλλά και από τον χώρο της πολιτικής. Τα βασικά του χαρακτηριστικά, είναι ότι καλύπτει το σύνολο της ύλης που μπορεί να απασχολήσει την διοίκηση και διαχείριση ενός κράτους που πρέπει αν βγει από κρίση και να ορθοποδήσει.

Η πρώτη ζώνη παρεμβάσεων, είναι οι άμεσες παρεμβάσεις που συνδέονται με τη διαχείριση της ουράς του Μνημονίου και την απομείωση των κοινωνικών συνεπειών που επέρχονται από αυτό. Προσπαθούμε να αποσυμπιέσουμε την κοινωνία η οποία δοκιμάζεται και να προστατέψουμε, κατά το δυνατόν, τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα. Η πρώτη δέσμευση που έχει υπολογιστεί και δημοσιονομικά το κόστος της και έχουν ανεβρεθεί και πηγές για τη χρηματοδότησή της είναι η αποκατάσταση των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολυτέκνων.

Η δεύτερη ζώνη του προγράμματος, σε όλους τους τομείς, αποσκοπεί στο να οργάνωση τη στροφή της Ελλάδος στην πραγματική οικονομία και την απομάκρυνσή της από την εικονική οικονομία του πλαστικού χρήματος, που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Η τρίτη και σημαντική ζώνη, είναι ο προσδιορισμός του στρατηγικού προσανατολισμού της χώρας, όταν θα επανακάμψει στις αγορές και θα πρέπει να έχει επενδύσει πάνω στους βασικούς τομείς, που αποτελούν και τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Ενδεικτικά αναφέρω τον πρωτογενή τομέα, την ναυτιλία μας, τον τουρισμό μας, την ελαφρά μεταποίηση και την εξωστρέφεια κυρίως στον τομέα του εμπορίου, του διαμετακομιστικού εμπορίου, των logistics κλπ. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε επίσης τον τομέα της ενέργειας για τον οποίο γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: NEWSBOMB.GR
http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/synenteyxeis/story/129749/sta-heria-ton-politon-i-eythyni

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS