Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Τέσσερα γονίδια - «κλειδιά» για τη γήρανση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αν "κουρδιστούν" τα σωστά γονίδια με τον ανάλογο ποιοτικό τρόπο ζωής, βελτιώνονται οι ρυθμοί αντιγήρανσης! Το πρόβλημα πάντα δεν είναι το ξυπνητήρι αλλά η διάθεση για καλή ρύθμιση. Υπάρχει; Μάλλον αναμένουμε έτοιμες τις νέες αντιγηραντικές μεθόδους, σε μερικά χρόνια! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Τέσσερα γονίδια που… μετρούν τον χρόνο του οργανισμού και τα οποία προσδιορίζουν τους ρυθμούς της γήρανσης, «ήλθαν στο φως» από επιστήμονες στη Βρετανία.

«Κούρδισμα» των γονιδίων από μικρή ηλικία

Τα γονίδια της γήρανσης τίθενται σε λειτουργία ή αντιθέτως εκτός λειτουργίας μέσω της επίδρασης περιβαλλοντικών παραγόντων και παραγόντων του τρόπου ζωής όπως η διατροφή και μπορούν να προγραμματιστούν από μικρή ηλικία. Οι ερευνητές από το Κing’s College του Λονδίνου και από το Ινστιτούτο Wellcome Trust Sanger που βρίσκονται πίσω από τα νέα ευρήματα εκτιμούν ότι αυτά μπορούν να οδηγήσουν κάποια ημέρα σε αντιγηραντικές θεραπείες νέας γενιάς. Σημειώνεται ότι εκ των κύριων συγγραφέων της μελέτης ήταν και ο έλληνας δρ Πάνος Δελούκας, επικεφαλής της Ομάδας Γενετικής των Πολύπλοκων Κληρονομικών Χαρακτηριστικών στο Ινστιτούτο Sanger. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=454027&h1=true

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS