Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - ΕΚΤ: Το χειρότερο μέρος της κρίσης "πέρασε"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η ακριβής δήλωση είναι: "Το χειρότερο μέρος της κρίσης μοιάζει να έχει τελειώσει, αλλά η κρίση του κρατικού χρέους και του χρέος των ιδιωτών σε ορισμένες χώρες της περιοχής του ευρώ ξεκάθαρα δεν έχει τελειώσει". Οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν συναίσθηση των αδιεξόδων γι' αυτό, ακόμα κι ενοχικά, αναφέρονται στον παρεμβατικό ρόλο της ΕΚΤ. Η πολιτική ορθότητα όμως τους αναγκάζει να προβάλλουν ψήγματα αισιοδοξίας που δεν μπορούν να προκύψουν από ένα περιβάλλον γενικευμένης λιτότητας και ύφεσης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η χειρότερη φάση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη μοιάζει να έχει "τελειώσει" και πλέον εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με το χρέος των χωρών τους, δήλωσε ο διαμορφωτής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γεργκ 'Ασμουσεν.

"Την μπάλα την έχουν οι κυβερνήσεις, πρέπει να αναλάβουν δράση", δήλωσε ο 'Ασμουσεν στην εφημερίδα The Wall Street Journal, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπό της αργά χθες Κυριακή.


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=190468

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS