Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Σε απαγορευτικά όρια δανεισμού Ισπανία και Ιταλία, εκτιμά η Μoody’s

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Κάποιοι πίστεψαν ότι το Ευρωπαϊκό πρόβλημα θα λιννόταν με την έμμεση στήριξη της αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ με τη χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες. Το σύννεφο της καταστροφής πλανάτε και πάλι πάνω από την Ευρωζώνη με τα επιτόκια δανεισμού να παίρνουν και πάλι την ανηφόρα και νέες υποβαθμίσεις στο σκληρό πυρήνα της ΟΝΕ, να επίκεινται. Κι αυτή η συζήτηση θα συνεχίζεται ατέρμονα με αποτέλεσμα ή τη διοικητική και παραγωγική ανασυγκρότηση της ή την τελική διάλυση της. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Αναζωπυρώνεται η ανησυχία για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, που επανέρχεται δριμύτερη με την Ισπανία στο επίκεντρο εδώ και δύο εβδομάδες και τον κώδωνα του κινδύνου να κρούει και για χώρες του πυρήνα, όπως η Γαλλία και η Ολλανδία. Παρά την επιτυχία της Ισπανίας να αντλήσει το ποσό των 2,54 δισ. ευρώ στη χθεσινή δημοπρασία που τελικά υπερκαλύφθηκε 2,42 φορές, η χώρα της Ιβηρικής εξακολουθεί να καταβάλλει υψηλό κόστος δανεισμού που κρίνεται μη βιώσιμο από τη Moody’s όπως, άλλωστε, και εκείνο της Ιταλίας.

Κι ενώ οικονομολόγοι της Citigroup προβλέπουν πως η Ισπανία θα χρειαστεί κάποιου είδους πρόγραμμα στήριξης, η Fitch προειδοποιεί για ενδεχόμενη υποβάθμιση της Ολλανδίας και απώλεια των τριών Α αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε πρόγραμμα λιτότητας. Η χθεσινή φημολογία, άλλωστε, πως επίκειται υποβάθμιση της Γαλλίας από τη Moody’s παρά την επιτυχή δημοπρασία γαλλικών ομολόγων οδήγησε χθες σε άνοδο τις αποδόσεις των δεκαετών γαλλικών ομολόγων κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 3,09%, σε νέα υποχώρηση τις ευρωπαϊκές αγορές και σε άνοδο τα ομόλογα του γερμανικού Δημοσίου. Είχε, πάντως, προηγηθεί τη Δευτέρα ανακοίνωση της Moody’s πως δεν επίκεινται αλλαγές στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_150_20/04/2012_479436

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS