Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Κοινωφελής εργασία για ιατρικό λάθος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν πανηγυρίζεται ως θετική εξέλιξη η τιμωρία με εθελοντική εργασία ενός λάθους που έχει να κάνει με την ανθρώπινη ζωή, είναι μάλλον να ανησυχείς. Ας διερευνήσουμε λίγο καλύτερα τα όρια της ιατρικής αμέλειας κι ας δούμε και την όποια τιμωρία σε σχέση με τα όρια άσκησης του επαγγέλματος κι όχι με παράπλευρες ποινές. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κοινωφελή εργασία καλείται για πρώτη φορά να παρέχει γιατρός που καταδικάστηκε για ιατρικό λάθος. Πρόκειται για 62χρονο παιδίατρο του Νοσοκομείου Έδεσσας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο βρέφους από αμέλεια. Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έδωσε αναστολή στην ποινή του, με την προϋπόθεση όμως να εργάζεται δωρεάν μία ώρα την εβδομάδα για έναν χρόνο στο νοσοκομείο της πόλης.

Στη χώρα μας καταγγέλλονται κάθε χρόνο 1.500-1.800 περιπτώσεις ιατρικών λαθών, παρ' όλα αυτά η δικαστική απόφαση για τον παιδίατρο προκαλεί αίσθηση στους δικαστικούς κύκλους. Οπως σημειώνεται, η επιβολή του μέτρου της κοινωφελούς εργασίας, έστω και ως προϋπόθεση για την αναστολή ποινής, είναι δικονομικό μέτρο που παραπέμπει στο αμερικανικό δίκαιο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4712162

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS