Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ύφεση 6,2% το α' τρίμηνο του 2012 - Μηδενική ανάπτυξη στην ευρωζώνη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με αυτά τα στοιχεία οδηγούμαστε σε ετήσια ύφεση άνω του 6,5% κι αν συνεχιστεί η πολιτική αστάθεια κι η έλλειψη ξεκάθαρων αποφάσεων πιθανότατα να ξεπεραστεί και το 7%. Όσο για την ΕΕ στο σύνολο της, αγγίζει για τα καλά, τα απόνερα της ύφεσης και αν συνεχιστεί μια γενικευμένη λιτότητα χωρίς αναπτυξιακό όραμα, θα βυθιστεί σε ξεκάθαρη ύφεση ίσως και πάνω από 1%. Αυτό είναι το όραμα για την Ευρώπη του μέλλοντος μας; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στο 6.2 % κυμάνθηκε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2012. Το ποσοστό είναι μεγαλύτερο του προβλεπομένου στον προϋπολογισμό για το σύνολο του έτους (4.7%), αλλά χαμηλότερο απο το αντίστοιχο ποσοστό του τελευταίου τριμήνου του 2011 (7,5%).

Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 το ΑΕΠ παρουσίαζε ύφεση της τάξης του 8%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ελληνικό ΑΕΠ κατά τό διάστημα Ιανουαρίου - Μαρτίου συρρικνώθηκε κατά 6,2% φθάνοντας τα 40,761 δισ. ευρώ, έναντι των 47,549 δισ. ευρώ.

Σε αντίστοιχα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat, η Ευρωζώνη παρουσιάζει μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης (ποσοστό: 0.0%) ενώ στο σύνολο των 27 χωρών μελών της ΕΕ σημειώθηκε οριακή αύξηση 0,1%. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63657231

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS