Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Ξεκινούν οι διαδικασίες κατεδάφισης των αυθαιρέτων στη Μύκονο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η δυνατότητα δορυφορικών ελέγχων, γενικώς η χρήση της τεχνολογίας μπορούσαν να έχουν υπάρξει εδώ και κάποια χρόνια. Αυτές τις "υπόγειες" διεργασίες και τις συναλλαγές ανάμεσα σε ισχυρούς κοινωνικούς παράγοντες και το πολιτικό κατεστημένο που έκανε τα στραβά μάτια στην παράκαμψη του νόμου, πληρώνει το μεταπολιτευτικό σκηνικό. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ξεκινούν από την αρμόδια υπηρεσία, τους ελεγκτές δόμησης και την ειδική υπηρεσία κατεδαφίσεων, όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών στην περιοχή της Μυκόνου, ύστερα από τη διασταύρωση των στοιχείων από την αποτύπωση μέσω δορυφορικών εικόνων, των αυθαιρέτων κτισμάτων και κατασκευών, ενώ ο σχεδιασμός του ΥΠΕΚΑ προβλέπει η δράση να προχωρήσει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με πυκνή αυθαίρετη δόμηση.

Ειδικότερα, οι διαδικασίες κατεδάφισης ξεκινούν μετά τη σύγκριση και τη διασταύρωση των δορυφορικών εικόνων με βάση τις οποίες έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί όλες οι εμφανείς μεταβολές στη δόμηση όπως για παράδειγμα ανεγέρσεις νέων κτιρίων, προσθήκες, επεκτάσεις, κλπ που υλοποιήθηκαν μετά την καταληκτική ημερομηνία της 28ης Ιουλίου 2011, που ορίζει ο νόμος 4014 του 2011 για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_13/05/2012_441652

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS