Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Φοιτητικές εκλογές: Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ, με άνοδο της αριστεράς

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πέρα από το γεγονός ότι η ΔΑΠ παραμένει σταθερά εδώ και δεκαετίες η κυρίαρχη δύναμη, η μειωμένη συμμετοχή, η εκλογική συμπεριφορά συνολικά των νέων, η τάση τους για ταύτιση με ακραίες φωνές ως τυφλό τρόπο αντίδρασης στη σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας, μήπως θα έπρεπε να μας δίνει μηνύματα για την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της λειτουργίας των κομματικών νεολαιών και των φοιτητικών παρατάξεων. Μήπως Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει και διαφοροποιημένο, λιγότερο συντεχνιακό, νεολαιίστικο κίνημα; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ..

Πρώτη δύναμη την ΔΑΠ της Νέας Δημοκρατίας, άνοδο των αριστερών παρατάξεων και πτώση της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) έβγαλαν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα. Αισθητή ήταν η πτώση της συμμετοχής που έπεσε από το 65% στο, περίπου, 55%. Σε απόλυτους αριθμούς, 100.000 φοιτητές και σπουδαστές ψήφισαν φέτος, ενώ πέρυσι στις εκλογές συμμετείχαν 135.000 άτομα. Εκπρόσωποι των φοιτητικών παρατάξεων σημείωναν πάντως, ότι η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη απ' όσο αναμενόταν.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι φοιτητικές παρατάξεις δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κοινά αποτελέσματα. Η ΔΑΠ παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, η ΠΑΣΠ σημειώνει μεγάλη πτώση (κατά την Πανσπουδαστική του ΚΚΕ η πτώση ξεπερνάει το 10%), σαφή άνοδο των δυνάμεών τους καταγράφουν οι Ενιαίες Αριστερές Κινήσεις (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ενώ μικρή αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά της Αριστερής Ενότητας του Σύριζα. Σχεδόν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, ή, με ισχνή πτώση, είναι τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής του ΚΚΕ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/05/2012_442489

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS