Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Χάνουν τον έλεγχο με την Ισπανία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η Ισπανία αντιμετωπίζει τα κλασικά συμπτώματα υπερχρέωσης του ιδιωτικού τομέα σε περιόδους σταθερής ανάπτυξης. Δημοσιονομικά δεν αντιμετωπίζει ανυπέρβλητα προβλήματα, οι επισφάλειες όμως της "φούσκας" των στεγαστικών δανείων τείνει να διαβρώσει σύσσωμη την οικονομία. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Παρά τα μέτρα που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση Θαπατέρο, αλλά και τα ακόμα πιο «σκληρά» που δρομολογεί η νέα κυβέρνηση Ραχόι, η Ισπανία κατρακυλάει ολοένα και πιο βαθιά στην ύφεση και ήδη έχει βρεθεί στο στόχαστρο των κερδοσκοπικών επιθέσεων των αγορών. Σε σημείο ώστε ήδη από τα μέσα της εβδομάδας το κόστος δανεισμού της από τις αγορές να είναι απαγορευτικό, πάνω από το 6% για τα δεκαετή ομόλογά της, σε επίπεδο δηλαδή «Μνημονιακό».

Το μείζον πρόβλημα της Ισπανίας είναι η συνολική κατάρρευση του τραπεζικού της τομέα, με τις μεγάλες τράπεζες να έχουν τεράστια ανοίγματα σε επισφαλή δάνεια στεγαστικής πίστης. Πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων της η στήριξη του τραπεζικού κλάδου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=196924

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS