Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Υποβάθμισε την Ελλάδα ο Fitch

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επειδή οι αγορές δεν λειτουργούν σε "κενό αέρος" και δεν περιμένουν να διευθετήσουμε εσωτερικά τον ορισμό της διαπραγμάτευσης και τα όρια της... καταγγελίας του μνημονίου, είναι απολύτως λογική αντίδραση τα ήδη... απαξιωμένα νέα ομόλογα να θεωρούνται πλέον απολύτως αναξιόπιστα και τα επιτόκια δανεισμού της χώρας να εκτοξεύονται σε προ "κουρέματος" επίπεδα, γύρω στο 30%!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης διαβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ξένο και τοπικό νόμισμα στην κατηγορία CCC από την κατηγορία B- λόγω του κινδύνου εξόδου από το ευρώ αλλά και της πολιτικής αστάθειας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Στην έκθεσή του ο οίκος αναφέρει πως η υποβάθμιση της Ελλάδας αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο η χώρα να μην καταφέρει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. “Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας αντικατοπτρίζει το μεγάλο ρίσκο του να μην μπορέσει η χώρα να παραμείνει μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (EMU)» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή του Fitch. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=147243&catID=11

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS