Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Τσίπρας: Αν δεν υπάρξει συμφωνία θα σταματήσουμε την αποπληρωμή του χρέους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πιο ξεκάθαρος ως προς την... προοπτική που θα έχουν οι θυσίες του λαού. Προοπτική σύγκρουσης και αυτονόμησης. Θα σχολιάσω μόνο τη μόνιμη επωδό της φοροδιαφυγής και των αμυντικών δαπανών από όπου θα καλυφθούν άμεσα τα πρωτογενή ελλείμματα (5 έως 7 δις αν η ύφεση αντί για 5,2% καταλήξει πάνω από 6%!).
Οι αμυντικές δαπάνες εκτός μισθών είναι 1,7 δις που αφορούν σχεδόν εξ' ολοκλήρου χρέη για παλαιότερες συμβάσεις τις οποίες να υποθέσουμε ότι σχεδιάζει να καταγγείλει με ότι σημαίνει για τις ρήτρες που περιλαμβάνουν.
Όσον αφορά τη φοροδιαφυγή είναι σίγουρο πως ότι δεν έχει επιτευχθεί επί δεκαετίες θα το κάνει ο Τσίπρας σε λίγους μήνες χωρίς καμιά τεχνογνωσία από το εξωτερικό. Αρκούν οι θεωρίες των πάνσοφων οικονομικών ινστρουκτόρων του κόμματος του! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ..

Η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει μία πολιτική που θα είναι περισσότερο προσανατολισμένη στην ανάπτυξη, για να σταματήσει η εντεινόμενη ύφεση στην Ελλάδα και να αντιμετωπισθεί η αυξανόμενη "ανθρωπιστική κρίση" στη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι θεωρεί μικρή την πιθανότητα να διακόψει η Ευρώπη τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα, επειδή μία χρηματοπιστωτική κατάρρευση της χώρας θα συμπαρέσυρε και την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

"Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι δεν πρέπει, για το δικό τους συμφέρον, να διακοπεί η χρηματοδότηση" δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, "αλλά αν αυτοί (σ.σ.: η Ευρώπη) προχωρήσουν μονομερώς από την πλευρά τους, δηλαδή διακόψουν τη χρηματοδότηση σε εμάς, τότε θα αναγκασθούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας, θα αναστείλουμε τις πληρωμές στους πιστωτές μας".

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=147375&catID=1

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS