Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - «Καμπανάκι» για την Ευρώπη που γερνάει

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα θεμελιώδες ζήτημα που ταλαιπωρεί τις τελευταίες δεκαετίες την Ελλάδα, η αντιμετώπιση του οποίου εξελίσσεται σε Ευρωπαϊκό ζητούμενο. Ένα πρόβλημα με παράπλευρες συνέπειες σε όλους τους τομείς, εθνικούς, οικονομικούς, ασφαλιστικούς για το οποίο οι προσεγγίσεις ως σήμερα ήταν απολύτως επιφανειακές και πρόσκαιρες, με τη λογική των επιδομάτων! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε έκθεσή της για τις δημογραφικές εξελίξεις στην Ε.Ε, προτείνει αποφασιστική δράση για τη μακροπρόθεσμη διασφάλιση των δημοσιονομικών μεγεθών. Ειδικότερα, η έκθεση προβλέπει ότι το 2060 ένας στους τρεις Ευρωπαίους θα είναι από 65 ετών και άνω. Το 2060 ο συνολικός πληθυσμός αναμένεται να είναι στα 517 εκατομμύρια, από 502 εκατ. που ήταν το 2010, αλλά θα είναι πολύ γηραιότερος, καθώς το 30% των Ευρωπαίων προβλέπεται να είναι 65 ετών και άνω.

Επιπλέον, ο αριθμός των ατόμων σε ηλικία εργασίας θα μειωθεί. Το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 15-64 ετών αναμένεται να μειωθεί από το 67% στο 56%. Αυτό σημαίνει ότι, ενώ σήμερα σε κάθε συνταξιούχο αντιστοιχούν 4 άτομα σε ηλικία εργασίας, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί σε μόλις 2. Αυτές οι δημογραφικές αλλαγές αναμένεται να έχουν μεγάλες επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά της ΕΕ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=101589

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS