Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - «Κάτω από τη βάση» τα ελληνικά πανεπιστήμια

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μεμονωμένες φιλότιμες προσπάθειες είναι σίγουρο ότι γίνονται. Όμως τι απαιτήσεις μπορείς να έχεις από ένα πανεπιστημιακό σύστημα που βρίθει κομματοκρατίας, συντεχνιακής αντίληψης, ελλιπούς χρηματοδότησης, ερευνητικού προσανατολισμού, ευνομίας και εκπαιδευτικού οράματος; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την 29η θέση καταλαμβάνει το ελληνικό σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης ενώ κορυφαίο στον κόσμο αναδεικνύεται το σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με έρευνα του δικτύου πανεπιστημίων Universitas 21.

Για την κατάταξη των εκπαιδευτικών συστημάτων ελήφθησαν υπόψη από τους ερευνητές τέσσερα κριτήρια: το ύψος της χρηματοδότησης από το κράτος και ιδιώτες (25%), ο όγκος των δημοσιεύσεων και η απήχησή τους στον ακαδημαϊκό κόσμο (40%), η συνδεσιμότητα του συστήματος με ξένα πανεπιστήμια (10%) και, τέλος, το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το σύστημα, οι υποδομές του και η σύνδεσή του με την αγορά εργασίας (25%).

Η "σούμα" των τεσσάρων κριτηρίων φέρνει στην κορυφή των συστημάτων ανώτατης εκπαίδευσης τις ΗΠΑ, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν, κατά σειρά, η Σουηδία, ο Καναδάς, η Φινλανδία, η Δανία, η Ελβετία, η Νορβηγία, Αυστραλία, η Ολλανδία και η Βρετανία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63657270

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS