Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Τουρκία: Ελπίδες για προώθηση της ένταξης στην ΕΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με την εσωτερική αστάθεια τα εθνικά μας ζητήματα έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα. Ουδείς ασχολείται επισταμένα με τις προσπάθειες των Σκοπίων για εξεύρεση τρόπου εισόδου στους διεθνείς οργανισμούς, ούτε με τις κινήσεις της Τουρκίας τόσο όσον αφορά την Ευρωπαϊκή της πορείας, όσο και τη διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στο Αιγαίο. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ θα μπορούσε να προωθηθεί μετά τις εκλογές στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

«Οι ευρω-τουρκικές σχέσεις και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική. Εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν έχει ανοίξει ούτε ένα κεφάλαιο», δήλωσε ο Βεστερβέλε στη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Σαμπαντζί της Κωνσταντινούπολης.

Ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει μια ενταξιακή προοπτική στην Τουρκία και πως η πρόοδος αυτής της τελευταίας στην οδό της ένταξης «πρέπει να εξαρτηθεί από τα προσόντα της Άγκυρας και όχι από εσωτερικούς υπολογισμούς» στα κράτη μέλη. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63657284

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS