Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Η σουρεαλιστική ιστορία μιας «ζωντανής νεκρής» Ιρανής

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μια όντως απίστευτη ιστορία όπου ένα λάθος στα πλαίσια ενός απολυταρχικού περιβάλλοντος, μπορεί να μετατρέψει ένα αθώο σε ήρωα αλλά και να τον καταδικάσει έναν σε φυγή για να αποφύγει περαιτέρω συνέπειες. Θυμίζει κάτι από το σχετικό πόνημα του Σαμαράκη. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Νέντα Αγά-Σολτάν ήταν το πρόσωπο της αντίστασης κατά του ιρανικού καθεστώτος. Η εικόνα της να πέφτει νεκρή από σφαίρα στις διαδηλώσεις του 2009 έκανε τον γύρω του κόσμου. Στο βίντεο ακουγόταν η φωνή ενός άντρα που τη φώναζε «Νέντα» καθώς ξεψυχούσε. Τα μέσα ενημέρωσης έψαξαν να τη βρουν στο Facebook και κατέληξαν με τη φωτογραφία μιας νέας γυναίκας ονόματι Νέντα - μόνο που ήταν... η λάθος Νέντα.

Και τότε ξεκίνησε ένας σουρεαλιστικός εφιάλτης για τη Νέντα Σολτάνι. Η 32χρονη καθηγήτρια πανεπιστημίου, που δεν είχε καν ψηφίσει στις εκλογές του 2009 οι οποίες πυροδότησαν τις διαδηλώσεις στην Τεχεράνη, συνειδητοποίησε με έκπληξη ότι η φωτογραφία της είχε γίνει παγκοσμίως το σύμβολο της ιρανικής αντίστασης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=458402&h1=true

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS