Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: Tο δίλημμα είναι εντός ή εκτός Ευρώπης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ελπίδα, ανάπτυξη, επανεξέταση! Όχι δεν αναφερόμαστε σε δηλώσεις Σαμαρά. Αυτές τις λέξεις τόνιζε στη χθεσινή του συνέντευξη ο Τσίπρας. Με μια θεμελιώδη όμως διαφορά. Επέμεινε ότι η επανεξέταση θα έρθει μετά την καταγγελία του μνημονίου (αφού θα έχουμε απομονωθεί και διπλωματικά εκτός από οικονομικά). Και για να μην προσποιούμαστε πάλι ότι δεν κατανοήσαμε τι ήθελε να πει προεκλογικά ο ποιητής, σημειώστε τη σχετική δήλωση Τσίπρα. Θυσίες θα υπάρξουν μετά την καταγγελία (αν και δεν τις περιγράφει για να μην τρομάξουμε!) αλλά θα έχουν... προοπτική! Σε απλά Ελληνικά μπορεί να ζήσουμε μια περιπέτεια ολοκληρωτικής εξαθλίωσης αλλά το αριστερό όραμα υπέρβασης του καπιταλισμού θα ολοκληρωθεί οσονούπω!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του και έθεσε από τη δική του πλευρά το δίλημμα των εκλογών. «Δεν υπάρχει χαλάρωση, έχει αρχίσει η μάχη που θα την δώσουμε με πίστη, με αγάπη για την πατρίδα, ένα μέτωπο αποφασισμένων Ελλήνων και θα την κερδίσουμε με ομοιογένεια στις θέσεις και επαφή με το κόμμα για να υπάρχει ενιαίος λόγος απέναντι στα ξύλινα συνθήματα του λαϊκισμού» ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Κάναμε ό,τι μπορούσαμε να αποφύγουμε τις εκλογές. Η μάχη αφορά το αν η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη όταν η Ευρώπη αλλάζει ή θα βρεθούμε έξω. Δύο δρόμοι υπάρχουν, ο πρώτος να αλλάξουμε τα πάντα εντός της Ευρώπης. Ο δεύτερος είναι να ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου και της κατάρρευσης όσων έχουμε φτιάξει. Σήμερα το δίλημμα δεν είναι Μνημόνιο ή όχι Μνημόνιο, αλλά εντός ή εκτός Ευρώπης. Μία μονομερής καταγγελία θα οδηγούσε τη χώρα εκτός Ευρώπης και σε χρεοκοπία που θα στερούσε από τη χώρα και τα στοιχειώδη αγαθά».

Είμαστε οι πρώτοι που ξεκαθαρίσαμε ότι το μνημόνιο δεν έβγαινε είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια «στηρίξαμε την πατριωτική θέση για το «κούρεμα» του χρέους και την αποφυγή της χρεοκοπίας» (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_17/05/2012_442521

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS