Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ιστορική ανακωχή στην «πολυκατοικία»

Του Κώστα Λασκαράτου

Εντός του Σαββατοκύριακου αναμένεται να δώσουν τα χέρια ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, οι οποίοι βρίσκονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις λεπτομέρειες της μεταξύ τους συνεργασίας.

Η Χανιώτισσα πολιτικός και ο Μεσσήνιος πρόεδρος φέρονται έτοιμοι να παραμερίσουν κάθε προσωπική τους διαφορά και χρόνια διαμάχη, προκειμένου να δημιουργήσουν, όπως λένε, ένα φιλοευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στις δυνάμεις που θέλουν να οδηγήσουν τον τόπο, εκτός της ζώνης του ευρώ.

Η οριστική συμφωνία, είναι εδώ και ημέρες ένα βήμα πριν ολοκληρωθεί, ωστόσο ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες, έχουν πάει πίσω τον «ιστορικό συμβιβασμό», με την Ντόρα Μπακογιάννη να επιδιώκει έως την τελευταία στιγμή την διάσωση της… ταμπέλας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Με άλλα λόγια, μένει να φανεί –αν τελικώς ανακοινωθεί η συμφωνία των δυο άσπονδων πολιτικών εχθρών- αν η ΔΗ.ΣΥ. θα ενσωματωθεί στη Νέα Δημοκρατία ή αν θα υπάρξει κάποια άλλου είδους συνεργασία, μεταξύ των δυο παρατάξεων, όπως για παράδειγμα η διατήρηση της αυτόνομης υπόστασής τους, χωρίς ασφαλώς να κατέλθουν ως συνασπισμός κομμάτων διατρέχοντας τον κίνδυνο να απωλέσουν το μπόνους των 50 εδρών που λαμβάνει η πρώτη δύναμη, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν πρέπει μόνο να βρουν τη «χρυσή τομή» της μεταξύ τους συνεργασίας αλλά και να προετοιμάσουν, πριν τις τελικές ανακοινώσεις, το έδαφος και στο εσωτερικό των κομμάτων τους προκειμένου να αποφευχθούν, όσο το δυνατόν, οι κραδασμοί. Σε κάθε περίπτωση, οι αναταράξεις θεωρείται δύσκολο να αποφευχθούν, καθώς η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά και μιας ομάδας στενών συνεργατών της στη ΝΔ, θα σημάνει ενδεχομένως την έξοδο από την επόμενη Βουλή ορισμένων «γαλάζιων» αιρετών, αφού τις θέσεις τους στις λίστες του κόμματος θα καταλάβουν οι …μεταγραφές. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: NEWSBOMB.GR
http://www.newsbomb.gr/ekloges-2012/story/135700/istoriki-anakohi-stin-polykatoikia

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS