Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - 3+1 ατζέντες

Του Δημήτρη Μαύρου

ΠΑΝΤΑ, αλλά κυρίως στην παρούσα χρονική συγκυρία, σημασία έχουν οι ατζέντες που έχουν σχηματίσει οι Ελληνες στο μυαλό τους και όχι εκείνες των πολιτικών δρώντων. Σημασία έχουν οι προσδοκίες που έχουν οι ίδιοι από τους κ.κ. Α. Σαμαρά, Ε .Βενιζέλο, Φ. Κουβέλη, οι οποίοι εκπροσωπούν τη διακυβέρνηση της χώρας και, φυσικά, από τον Α. Τσίπρα, ο οποίος κρατάει τη σημαία της αντιπολίτευσης.

Για τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά η ατζέντα «λέει» α) μη ανοχή χρόνου, β) αφαίρεση του αβάσταχτου πόνου της κρίσης και γ) εφικτές λύσεις εντός Ευρώπης. Η ατζέντα για τον Ε. Βενιζέλο είναι α) ειλικρινής/ουσιαστική συνευθύνη, β) ανανέωση του ΠΑΣΟΚ και γ) οριοθέτηση και διεκδίκηση ξανά του «κέντρου», που σήμερα νοσεί.

Από τον Φ. Κουβέλη ζητείται α) απόδειξη ότι η Αριστερά μπορεί και να κυβερνά, β) πιστοποίηση της νοικοκυροσύνης που εξέπεμπε προεκλογικά και γ) αντίβαρο στους πιθανούς συντηρητικούς συμβιβασμούς των Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στις διεκδικήσεις από την Ε.Ε.

Τέλος, από τον Α. Τσίπρα ζητούνται δύο πράγματα: α) να μη σκοτώσει την ελπίδα που δημιούργησε ως η επόμενη πιθανή λύση και β) στιβαρή πίεση στην κυβέρνηση να παράγει έργο, χωρίς υπερ-δοσολογία του «ξηλώνω πεζοδρόμια». Τεράστιες προσδοκίες, δύσκολες ατζέντες, μεγάλα καθήκοντα. Ίδωμεν!!!

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=26&id=157810

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS