Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Εντυπωσιακά ευρήματα από την εξάρθρωση διεθνούς σπείρας στην Ελλάδα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν η εφευρετικότητα και η δημιουργική σκέψη δεν χρησιμοποιούνται σε παραγωγικές διαδικασίες μπορούν να καταστρωθούν αυτά τα "μεγαλεπήβολα" σχέδια εκμετάλλευσης των κενών του συστήματος των διεθνών εμπορικών συναλλαγών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ....

Συνταξιούχος τραπεζικό στέλεχος φέρεται να είναι εγκέφαλος μεγάλης σπείρας που πραγματοποιούσε απάτες σε βάρος ελληνικών τραπεζών. Η γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε χθες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με επίκεντρο την Κάτω Αχαΐα χρειάστηκε πολλούς μήνες προετοιμασίας από αστυνομικούς και στελέχη ασφαλείας των τραπεζών.

Συνολικά συνελήφθησαν 30 άτομα, στην πλειοψηφία τους Ρομά. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 302.145 ευρώ σε μετρητά, 600 χρυσές λίρες, 1 πλάκα χρυσού, 63 σφραγίδες υπηρεσιών και τραπεζών, 3 πιστόλια, 3 περίστροφά, 9 καραμπίνες και 400 φυσίγγια. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν 17 αυτοκίνητα ΙΧ, τα περισσότερα από τα οποία ήταν πολυτελείας ( Porsche cayenne, Mercedes, BMW, κα), ενώ εντοπίστηκαν και 10 τριαξονικά φορτηγά αυτοκίνητα γεμάτα με εμπόρευμα το οποίο προέρχεται από την Κίνα.

Ειδικότερα το κύκλωμα χρησιμοποιώντας διεθνές σύστημα εμπορικών συναλλαγών ερχόταν σε επαφή με κινέζικες εταιρείες και βάζοντας ως διαμεσολαβητές της συναλλαγής μία κινεζική και μία ελληνική τράπεζα προέβαιναν σε παραγγελίες εμπορευμάτων πληρώνοντας προκαταβολές. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/07/2012_450848

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS