Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Τι θα ζητήσει ο Σαμαράς από την τρόικα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επειδή ως συνήθως πολλά ακούγονται, εδώ δεν πρόκειται για θέμα λιγότερο η περισσότερο επιθετικής αντιμετώπισης, αλλά για τη χρήση της αποτελεσματικότερης γραμμής κρούσης εντός κι εκτός. Εντός με άμεση προώθηση μεταρρυθμίσεων κι αποκρατικοποιήσεων, φορολογική ανασυγκρότηση. Εκτός με χρήση ισοδύναμων μέτρων και απτών αποδείξεων για τη δημοσιονομική αναποτελεσματικότητα και την κοινωνική αδικία συγκεκριμένων επιλογών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Κρίσιμες είναι για την κυβέρνηση οι επόμενες ημέρες καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το κλιμάκιο της τρόικας και να τους πείσουν για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Στόχος της κυβέρνησης στη συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός, το μεσημέρι της Πέμπτης, με τους Πο Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) είναι να σταλεί σαφές μήνυμα ότι η στασιμότητα που επέφερε η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, αποτελεί παρελθόν. Και ότι από ‘δω και πέρα, η Αθήνα θα "πιάσει δουλειά".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αντώνης Σαμαράς θα παρουσιάσει στους επικεφαλής της τρόικας ένα πρόγραμμα 60 ημερών. Θα ξεκαθαρίσει πως απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι η επιθετική πολιτική στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων αλλά και της μείωσης του κράτους, με συγχωνεύσεις 60 οργανισμών.

Και αφού παρουσιάσει το πρόγραμμα των 60 ημερών, θα θέσει στους τροϊκανούς και την επανεξέταση συγκεκριμένων πτυχών του Μνημονίου, με τη σημείωση πως πρώτα θα γίνουν οι κινήσεις που έχουν προαναγγελθεί. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=104665

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS