Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - ΣτΠ: Τα φορολογικά μέτρα πλήττουν δυσανάλογα τις ευάλωτες ομάδες

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο Συνήγορος του πολίτη αναδεικνύει ανάγλυφα το πως με οριζόντιες φορολογικές επιβαρύνσεις όπως το χαράτσι στα ακίνητα και ο φόρος επιτηδεύματος, θίγονται βασικά δικαιώματα όπως αυτό της ιδιοκτησίας και της επιχειρηματικότητας. Αυτά δεν είναι ο ορισμός μιας φιλελεύθερης κοινωνίας; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις πλήττουν εισόδημα που έχει ήδη φορολογηθεί με το συνήθη φόρο εισοδήματος και υπερβαίνουν τις οικονομικές δυνατότητες ευπαθών ομάδων πολιτών, υπογραμμίζει ο Συνήγορος του Πολίτη σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών.

Ο Συνήγορος του Πολίτη σημειώνει πως η κατανομή του φορολογικού βάρους θα πρέπει να γίνεται όχι με οριζόντια μέτρα, δηλαδή όχι σύμφωνα με την έννοια της αριθμητικής ισότητας, αλλά με την έννοια της ισότητας στη φορολογική προσπάθεια.

Όπως προκύπτει από αναφορές πολιτών προς το Συνήγορο του Πολίτη έκτακτα φορολογικά μέτρα, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης φυσικών πρόσωπων, η έκτακτη εισφορά αντικειμενικών δαπανών και το τέλος επιτηδεύματος πλήττουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες πολιτών. Ενας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών είναι υπερχρεωμένα (αποπληρώνουν ένα καταναλωτικό και ένα στεγαστικό δάνειο) εν μέσω συνεχόμενης μείωσης διαθέσιμου εισοδήματος (μείωση αποδοχών – κύκλου εργασιών και αύξηση εμμέσων φόρων). (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2205030

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS