Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - CERN: "Αγγίζουμε" το "σωματίδιο του θεού"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η μέρα που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο; Επισφαλή συμπεράσματα για τα οποία θα πρέπει να κρατάμε επιφυλάξεις; Το σίγουρο είναι ότι ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για την επιστήμη ανοίγει επίσημα με απροσδιόριστες ακόμα συνέπειες (ελπίζουμε θετικές) από τις πιθανές εφαρμογές του. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Την ανακάλυψη σωματιδίου που ανταποκρίνεται στις θεωρητικές ιδιότητες του μποζονίου του Χίγκς, γνωστού και ως "σωματιδίου του θεού", επιβεβαίωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του CERN Ρολφ Χόγιερ, χωρίς, ωστόσο, να απαντήσει αν το σωματίδιο που η ύπαρξή του προέκυψε από την ανάλυση των στοιχείων του Μεγάλου Πειράματος στον Μεγάλο Επιταχυντή Ανδρονίων (Large Hadron Collider-LHC) είναι, τελικά, το μποζόνιο του Χιγκς.

Ο κ. Χόγιερ υπογράμμισε ότι απαιτούνται ακόμα διαδικασίες επαλήθευσης, για να διασφαλιστεί ότι πρόκειται πραγματικά για τον κρίκο που λείπει στην αλυσίδα των στοιχειωδών σωματιδίων, δηλαδή, το σωματίδιο που δίνει στην ύλη την μάζα της, σύμφωνα με τη θεωρία του "Καθιερωμένου Μοντέλου". (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=104670

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS