Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - «Καυτοί» φάκελοι για λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η συσσωρευμένη αναξιοπιστία από την αδυναμία προώθησης μεταρρυθμίσεων επί 2,5 χρόνια απαιτεί δυναμικές κινήσεις που θα πείθουν για την ειλικρινή πρόθεση να δομήσουμε ένα σύγχρονο κράτος και μια ελκυστική επενδυτικά οικονομία. Όταν αποδείξουμε την προσήλωση στην υπέρβαση των χρόνιων παθογενειών μας, θα πείσουμε ότι είναι σε μεγάλο βαθμό και οι στρεβλώσεις του μνημονίου που επιτείνουν την ύφεση. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με δύο φακέλους ανά χείρας αναμένεται να υποδεχθεί ο κ. Σαμαράς την τρόικα στην πρώτη -ως πρωθυπουργός- συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους της.Στο ραντεβού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της εβδομάδας κι ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας μας ότι η μακρά περίοδος στασιμότητας έλαβε τέλος.

Οι δύο «καυτοί» φάκελοι θα περιέχουν από μία μακρά λίστα: Η πρώτη θα αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και η δεύτερη τους φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα δεσμευθεί ότι αυτές οι κινήσεις θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβρη και θα τονίσει για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί απολύτως τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει το «Έθνος», στο πρώτο «κύμα» των αποκρατικοποιήσεων εντάσσονται η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι τρεις θυγατρικές της Αγροτικής Τράπεζας (ΕΒΖ, Δωδώνη, ΣΕΚΑΠ) καθώς και η ΔΕΠΑ και τα Κρατικά Λαχεία, εταιρείες για τις οποίες έχει γίνει ήδη η προετοιμασία από την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του κράτους, ο κ. Σαμαράς έχει δώσει το «πράσινο φως» για κατάργηση-συγχώνευση περίπου 60 φορέων του Δημοσίου, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη λίστα που δημοσίευσε το «Έθνος» προ ολίγων ημερών. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63679259

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS