Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-τρόικας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Πρωτίστως καλή επιστροφή στον πρωθυπουργό και μακριά από άλλες... κακοτοπιές παντός είδους! Η μάχη τώρα αρχίζει! Με στρατηγικό σχέδιο, μεθοδικότητα, ισορροπημένες προτεραιότητες, υπομονή κι επιμονή υπάρχουν όλα τα περιθώρια για θετικές εξελίξεις τόσο για το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, όσο και για τη σταδιακή χαλάρωση της κοινωνικής πίεσης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τα στελέχη της τρόικας, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη το κλιμάκιο της τρόικας ενημερώθηκε για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του κ. Στουρνάρα ως υπουργού Οικονομικών. Επίσης, ορκίστηκαν ο Σίμος Κεδίκογλου ως υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και ο Κωνσταντίνος Τσιάρας, ως υφυπουργός Εξωτερικών.

Η τρόικα έχει ήδη λάβει από τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά ενημέρωση για την πορεία των βασικών δημοσιονομικών μεγεθών και την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων και στις επαφές που θα έχει τις επόμενες 72 ώρες με τους υπουργούς της κυβέρνησης θα συζητήσει επί συγκεκριμένων μεγεθών.

Η τελετή ορκωμοσίας σηματοδοτεί την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από αρκετές ημέρες κατ' οίκον νοσηλείας. Παρουσία του Πρωθυπουργού θα ξεκινήσει στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. Ο κ. Σαμαράς θα αναγνώσει ο ίδιος τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά η ομιλία του θα είναι σύντομη, καθώς βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά την σοβαρή εγχείριση στο δεξί μάτι. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4735791

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS