Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Κάν’ το όπως ο… ΓΑΠ;

Του Τάσου Ευαγγελίου

Επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή έγιναν προσπάθειες για να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις. Η πώληση της Ολυμπιακής καθώς και η είσοδος της κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Πειραιά είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Εγιναν και άλλες κινήσεις. Όμως στο σύνολό τους οι προσπάθειες βρήκαν απέναντι το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, μεγάλο τμήμα του οποίου έχει πλέον βρει στέγη στην Κουμουνδούρου, όπου και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος θα ξεχάσει τα μπλουζάκια που χάριζαν γνωστοί συνδικαλιστές στον ΓΑΠ (επικεφαλής τότε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης) που έγραφαν «δεν πωλείται» η τάδε Επιχείρηση. Ποιος θα ξεχάσει το… κλάμα που έριξε ο Γ. Παπανδρέου στο λιμάνι του Πειραιά ή τη συμμετοχή του σε πορείες διαμαρτυρίας.

Βέβαια όταν έγινε κυβέρνηση τα ξέχασε όλα. Το τι έγινε δεν το θυμόμαστε απλώς. Το νιώθουμε στο πετσί μας. Ξέχασε τα περί επανακρατικοποιήσεων καθώς και τα περί μη πώλησης περαιτέρω ποσοστών από ΔΕΚΟ, Οργανισμούς και άλλες Επιχειρήσεις του Δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα και τα ισοπέδωσε όλα.

Πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως υπήρχαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαφωνούσαν με την αντιπολιτευτική τακτική που είχε χαράξει τότε ο ΓΑΠ.

Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Μα λόγω Τσίπρα. Ο οποίος ήδη διαμηνύει στην κυβέρνηση πως δεν θα επιτρέψει αποκρατικοποιήσεις. «Θα βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που σημειωτέον προεκλογικά μιλούσε και για επανακρατικοποιήσεις εταιρειών μεταξύ των οποίων και η Ολυμπιακή, που κόστιζε δυσθεώρητα ποσά στους Ελληνες φορολογουμένους. Ακόμη και σε αυτούς που δεν τη χρησιμοποίησαν ποτέ.

Είναι φυσικό να έχει αυτή την τακτική. Αλλωστε πλαισιώνεται από κομματικά στελέχη και συνδικαλιστές που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ και χάραζαν στο παρελθόν… πολιτική. Τουλάχιστον ας αλλάξουν φρασεολογία για να μην εκτίθενται.


ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=65360

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS