Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - ΙΟΒΕ: επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Λίγο η πολιτική αστάθεια, λίγο οι προβλέψεις για ύφεση άνω του 6,5%, προφανώς και το επενδυτικό κλίμα δεν περνά και την καλύτερη φάση του. Πως βελτιώνεται; Με απλές αλλά αποφασιστικές κινήσεις σχετικά με τη ρευστότητα, την απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλιών, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων; Πολιτική βούληση που μοιάζει πλέον να υπάρχει για την προώθηση των συγκεκριμένων προτεραιοτήτων! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Υποχώρησε τον Ιούνιο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στις 74,1 μονάδες (από 77,3 μονάδες), εξέλιξη η οποία εκπορεύεται περισσότερο από την επιδείνωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία και τις Υπηρεσίες, με το κλίμα στο Λιανικό Εμπόριο να παραμένει αμετάβλητο και στις Κατασκευές να κερδίζει έδαφος,σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας που διεξήγαγε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε κατά το ίδιο διάστημα. Η αβεβαιότητα κατά την προεκλογική περίοδο ήταν μεγάλη, ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς η οικονομική δραστηριότητα είχε περιοριστεί στις ελάχιστες δυνατές συναλλαγές. Στους καταναλωτές - πολίτες από την άλλη πλευρά φαίνεται να δημιουργήθηκαν προσδοκίες για αλλαγές στο μίγμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση, η συγκρότηση μιας συγκυβέρνησης έχει βοηθήσει στο να αμβλυνθεί τουλάχιστον η κυβερνητική αβεβαιότητα, όμως το κατά πόσο οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί θα επαληθευτούν τελικά, μένει να αποδειχθεί, σημειώνεται στην ίδια έρευνα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=104693

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS