Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Μαυρογιαλούρικες κουτοπονηριές μάς οδηγούν στον γκρεμό

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Δείτε πώς κατάντησε η χώρα εξαιτίας του πολιτικού συστήματος και του λαϊκισμού. Οι εταίροι δεν μας πιστεύουν και ζητούν δείγματα γραφής πριν από την έναρξη διαπραγματεύσεων για αιτήματα που άλλες εποχές ήταν προφανής η ικανοποίησή τους.

Πολλές φορές από τη στήλη αναφερθήκαμε στη σημασία της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας στις διακρατικές σχέσεις και στη διεθνή σκηνή. Τώρα το νιώθουμε με τον πλέον βάρβαρο και προσβλητικό τρόπο. Η πρώτη αντίδραση είναι η αγανάκτηση, η οργή, ο θυμός και η επιθυμία να τα τινάξουμε όλα στον αέρα.

Όμως, είναι η χειρότερη επιλογή. Η κυβέρνηση αλλά και οι πολίτες έχουμε υποχρέωση να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη, την αξιοπιστία και τον σεβασμό. Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να είμαστε ειλικρινείς και να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε.

Οι μαυρογιαλούρικες κουτοπονηριές του τύπου πες ναι στους κουτόφραγκους και θα δούμε τι θα κάνουμε, εννοώντας πως θα την κάνουμε γυριστή και θα τους ξεγελάσουμε, δεν περνούν πλέον και στην πραγματικότητα ουδέποτε περνούσαν.

Απλώς κάποιοι τζάμπα μάγκες, μέλη του πολιτικού συστήματος, καλλιεργούσαν την εντύπωση του καπάτσου που θα τουμπάρει τους βλάκες δυτικούς. Ε, αυτές οι μαγκιές που προτάσσονταν ως πολιτική συμπεριφορά γιατί ικανοποιούσαν τους κομματικούς στρατούς και τα ψηφαλάκια μάς οδήγησαν εδώ.

Αν δεν μπορούσαμε ή δεν θέλαμε να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις, ήταν προτιμότερο να μην αναλάβουμε δεσμεύσεις. Από τη στιγμή που το κάναμε, έπρεπε να τιμήσουμε τον λόγο και την υπογραφή. Τα άλλα, τα ηρωικά, είναι λαϊκισμός που χαϊδεύει αυτιά και σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26532&subid=2&pubid=112890893

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS