Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Αυθαίρετα 3 ταχυτήτων"

«Καρότο και μαστίγιο» για τα αυθαίρετα προανήγγειλε χθες ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, με πακέτο μέτρων που θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Το πρώτο αφορά τις ρυθμίσεις τακτοποίησης που θα κινηθούν σε γενικές γραμμές στο μοντέλο των ημιυπαίθριων, ενώ το δεύτερο κάποιες επικοινωνιακού χαρακτήρα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε ευαίσθητες περιοχές που «βγάζουν μάτι». Ετοιμάζεται μάλιστα ειδική υπηρεσία στο υπουργείο που θα γκρεμίζει με δικές της μπουλντόζες.

Το «καρότο», σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αλλά και πληροφορίες της «Ε», θα περιλαμβάνει τα εξής:
1 Κατηγοριοποίηση των παρανομιών σε δύο μεγάλες ενότητες:
- Η πρώτη αφορά οικοδομές εξ ολοκλήρου αυθαίρετες, που κατά κανόνα συγκροτούν κανονικούς οικισμούς και θα γίνει προσπάθεια να αποκτήσουν με ταχύτερους ρυθμούς πολεοδομικά σχέδια σε συνδυασμό με την προώθηση των δασικών χαρτών της περιοχής. Υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν το 30% του συνόλου των αυθαιρέτων της τελευταίας 20ετίας.
- Η δεύτερη περιλαμβάνει περιπτώσεις που έχουν γίνει υπερβάσεις στην οικοδομική άδεια και θεωρείται ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ήδη θεσμοθετημένη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους και τις άλλες παραβάσεις μέσα στο νόμιμο περίγραμμα της οικοδομής. Αλλωστε η έως τώρα εικόνα δείχνει ότι το 97% των περιπτώσεων που έχουν δηλωθεί προς τακτοποίηση αφορούν υπόγεια και πιλοτές. Δεν αποκλείεται στο μέλλον αυτές οι περιπτώσεις να καλυφθούν με μεταφορά συντελεστή δόμησης, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ετοιμάζει το υπουργείο αλλά για το τέλος του χρόνου. (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS