Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: H κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Προς τι οι αντιδράσεις; Το αυτονόητο είπε που οι πάντες γνωρίζουμε από την πρώτη στιγμή που υπογράφηκε το Μνημόνιο! Ότι σημαντικό μέρος (αν όχι όλες οι βασικές) των αποφάσεων για τις προτεραιότητες και τη διαχείριση του τόπου, επιβάλλονται από την Τρόικα! Βοήθεια μας!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Με την έγκριση της νέας βοήθειας και τις αυστηρές προϋποθέσεις στις οποίες δεσμεύεται η Αθήνα, η «κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά» παραδέχεται ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό Focus που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

O ίδιος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα επωφελήθηκε επί χρόνια από την Ευρωζώνη αλλά «με δική της ευθύνη, κάποια πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου», λέγοντας πως για να αποκατασταθεί η τάξη «οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως χρειάζεται μία συλλογική απάντηση».

Συγκεκριμένα, στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η ελληνική κρίση «είναι στο μεγαλύτερο μέρος της προϊόν εσφαλμένων χειρισμών της Αθήνας», λέγοντας πως μεταξύ 1999-2010 οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 106,6% «χωρίς ανάλογη οικονομική ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που έχει συμφωνηθεί, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επανέλαβε την πρότασή του για μια λύση στο πρότυπο της «Treuhand», που ανέλαβε πριν από 20 χρόνια την διαχείριση της ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας της Ανατολικής Γερμανίας. (Διαβάστε περισσότερα..)



ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=409317


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS