Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική -"Ώδινεν όρος..(Siemens -το γνωμοδοτικό αποφασίζει για παραγραφή ή παραπομπή)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το κορυφαίο διεθνές σκάνδαλο που άλλες χώρες διαχειρίστηκαν με αμεσότητα και σοβαρότητα, στην Ελλάδα κινείται στα όρια της πλήρους παραγραφής ή της περιπτωσιολογίας "πεπερασμένων" πολιτικών προσώπων που ελάχιστα έχουν να κάνουν με τον πυρήνα του ζητήματος. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Το γνωμοδοτικό συμβούλιο, το οποίο θεσμοθετήθηκε προσφάτως στον τροποποιημένο νόμο περί ευθύνης υπουργών, θα αποφανθεί για το αν τα αδικήματα των τεσσάρων πρώην υπουργών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που περιλαμβάνονται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της SIEMENS, έχουν ή μη παραγραφεί, σχετίζονται με την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων (βλ. ειδικό δικαστήριο), ή πρέπει να εξεταστούν από την τακτική δικαιοσύνη.

Είναι βέβαιο ότι η κυβερνητική παράταξη θα καταθέσει σήμερα, παράλληλα με την πρότασή της για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, και ανάλογη πρόταση για να επιληφθεί των κατηγοριών το τριμελές γνωμοδοτικό συμβούλιο.
Υπενθυμίζεται ότι με τις έως τώρα πληροφορίες κατηγορούνται για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος οι Α. Τσοχατζόπουλος και Τ. Μαντέλης από το ΠΑΣΟΚ και για απιστία σε βάρος του Δημοσίου οι Γ. Αλογοσκούφης και Χρ. Μαρκογιαννάκης. 


Η γνωμοδότηση του τριμελούς συμβουλίου δεν είναι μεν δεσμευτική, αλλά θα κρίνει τις εξελίξεις στην υπόθεση. (Διαβάστε περισσότερα....)
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS