Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Στο στόχαστρο της Ν.Δ. ο Ευ. Βενιζέλος"

Στο στόχαστρο της Ν.Δ. μπαίνει πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, για τον οποίο θέτει θέμα αξιοπιστίας.

Η ηγεσία της Ν.Δ. επιχειρεί σταδιακά να αποδυναμώσει πολιτικά τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος εμφανίζεται ως το ισχυρό όπλο της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό. Η αξιωματική αντιπολίτευση εγκαλεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, για πρωτοφανή παραπλάνηση της Βουλής.

Παράλληλα η Ν.Δ. με δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας κ. Ι. Βρούτση, λέει όχι ουσιαστικά στο αίτημα του κ. Βενιζέλου να προσέλθει στο διάλογο για το νέο φορολογικό, παραπέμπει στο Ζάππειο ΙΙ και στις φορολογικές προτάσεις της, αλλά διευκρινίζει πως θα συμμετάσχει στη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση, επιμένει ότι δεν θα στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση, το λεγόμενο μνημόνιο ΙΙ, αν δεν γίνουν αλλαγές που απαιτούνται και τονίζει πως θα είναι αρνητική ακόμα και εάν απαιτηθούν 180 ψήφοι.

Γι΄ αυτό και στην ηγετική ομάδα επαναλαμβάνουν τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, που είπε:
«…Εμείς, αν δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά η κατεύθυνση της πολιτικής, θα το καταψηφίσουμε και τότε. Και με 180 και με 250 και με…300 να το φέρετε».

Η Ν.Δ. καταφέρεται εναντίον του κ. Βενιζέλου και για την παραποίηση των δηλώσεων του κ. Σαμαρά την περασμένη Πέμπτη στην Βουλή και τον καλεί να ζητήσει συγγνώμη. Στη Ν.Δ. λένε ότι ο κ. Βενιζέλος παραποίησε την δήλωση του κ. Σαμαρά ότι «η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική όσες ψήφους κι αν χρειαστεί ενώ θα το ψηφίσει αν συνδυαστεί με αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής ακόμη κι αν έλθει με απλή πλειοψηφία».

Ακόμη η Ν.Δ. κατηγορεί τον κ. Βενιζέλο ότι κρύβει την αλήθεια, αφού, όπως τονίζει ο εκπρόσωπός της κ. Ι. Μιχελάκης, στην 4η επικαιροποίηση του μνημονίου δεν περιλαμβάνονται μέτρα και πολιτικές που δεν περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.  (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS