Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Και η ανάπτυξη θέλει τον Γερμανό της"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η ανάπτυξη χρειάζεται πρωτίστως σοβαρό εσωτερικό προγραμματισμό και προτεραιότητες στο παραγωγικό μοντέλο που ακολουθείται. Οι Ευρωπαίοι καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα λειτουργίας της Ε.Ε. πριν θεωρήσουν στήριξη το κατόπιν εορτής επενδυτικό ενδιαφέρον!  Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Το καυτό θέμα του χρέους αλλά και η ανάγκη στήριξης της ανάπτυξης στην Ελλάδα, με συμμετοχή μάλιστα των γερμανικών επιχειρήσεων, συζητήθηκαν χθες στο πλαίσιο δείπνου στο Βερολίνο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Οπως ανακοινώθηκε από την ελληνική πλευρά, ο κ. Σόιμπλε χαιρέτισε την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά παράλληλα οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι τα μέτρα που νομοθετήθηκαν πρέπει τώρα να εφαρμοστούν άμεσα με στόχο την επιτάχυνση της οικονομικής ανόρθωσης της χώρας.

Μάλιστα, τονίστηκε ότι επιπροσθέτως των μέτρων, τώρα είναι αναγκαία μια νέα ώθηση της ανάπτυξης μέσω της ενίσχυσης των ιδιωτικών επενδύσεων. Οι δύο υπουργοί μίλησαν και για την πιθανή σύμπραξη των γερμανικών επιχειρήσεων στην προσπάθεια αυτή. Οπως είναι γνωστό, ο κ. Σόιμπλε είχε πρόσφατα επισημάνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Welt» ότι η ετήσια ηλιοφάνεια στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν στη Γερμανία και θα μπορούσε, επομένως, να εξάγει η Ελλάδα ηλιακή ενέργεια στη Γερμανία. Αλλά και ο πρόεδρος των γερμανών βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ είπε πρόσφατα ότι ο ιδιωτικός τομέας στη Γερμανία είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα, που δεν είναι καμία εξωτική χώρα, αλλά μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πράγματι, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονο γερμανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS