Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Εξοφλήστε τα 5,3 δισ.€ προς τους προμηθευτές του Δημοσίου"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ακόμα κι η Τρόικα πιέζει την κυβέρνηση για το απολύτως αυτονόητο.Την αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες! Φυσικά και είναι αναγκαία η, έστω και λογιστική τακτοποίηση, του ζητήματος! Το τι κρατικό ομόλογο έχει να μοιραστεί στην αγορά, δεν λέγεται!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...


Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: "Η κυβέρνηση εκκαθαρίζει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν συσσωρευτεί μέχρι το τέλος του 2010 και διασφαλίζει ότι δεν θα συσσωρευτούν ξανά ληξιπρόθεσμες οφειλές από τον Σεπτέμβριο του 2011 και μετά".

Ασφυκτικές πιέσεις ασκεί η τρόικα, προκειμένου η κυβέρνηση άμεσα να βάλει τέλος στην άτυπη "στάση πληρωμών" και να εξοφλήσει τα ληξιπρόθεσμα, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, χρέη προς τους προμηθευτές του Δημοσίου, ύψους 5,3 δισ. ευρώ. Γι' αυτό και έβαλε σχετικό όρο στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Παράλληλα ζητεί από το υπουργείο Οικονομικών να ορίσει εντός του μήνα οικονομικούς υπευθύνους σε κάθε υπουργείο για τον έλεγχο δαπανών και οφειλών.
Το γεγονός αυτό προκαλεί ισχυρούς "πονοκεφάλους" στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό, το οποίο αντιπροσωπεύει το 2,3% του ΑΕΠ και πρέπει να καταβληθεί σε μία περίοδο που τα ταμεία είναι... άδεια. Γι' αυτό και το πιθανότερο είναι να ακολουθηθεί το δοκιμασμένο μοντέλο αποπληρωμής με τίτλους του Δημοσίου. (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS