Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Αποσαφηνίσεις για το νέο μισθολόγιο και το Πρόνοιας ζητά η ΑΔΕΔΥ"

Να αποσαφηνίσει τις θέσεις της κυβέρνησης γύρω από το νέο μισθολόγιο και να υλοποιήσει τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, αναμένεται να ζητήσει από τον νυν αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του.


Εκτίμηση της ΑΔΕΔΥ είναι ότι με το νέο μισθολόγιο θα υπάρξουν και νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των εσόδων.


Η «τρύπα» αυτή, μάλιστα, εκτιμάται ότι θα έχει βαθύνει ακόμη περισσότερο το φθινόπωρο, γεγονός που επιτείνει τους φόβους ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα κληθούν εκ νέου να πληρώσουν το… μάρμαρο. Σύμφωνα, πάντως, με το επικαιροποιημένο Μνημόνιο το νέο μισθολόγιο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα Αυγούστου.

Στις ρυθμίσεις του θα προβλέπεται μεταβατική περίοδος τριών ετών, χρόνος κατά τον οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος της «ίσης αμοιβής για ίση εργασία».

Με βάση το νέο μισθολογικό καθεστώς οι αμοιβές των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων στο Δημόσιο θα εξομοιωθούν με κείνες του ιδιωτικού τομέα, ενώ σ΄ αυτό το καθεστώς θα ενταχθούν και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχουν μειωμένες αποδοχές.

Τραγική, από την άλλη πλευρά, είναι η οικονομική κατάσταση του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων που αδυνατεί ουσιαστικά να χορηγήσει το εφάπαξ στον όλο και αυξανόμενο αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που συνταξιοδοτούνται.

Ηδη, περίπου 35.000 υπάλληλοι περιμένουν στην ουρά για το εφάπαξ, η χορήγηση του οποίου καθυστερεί ακόμη και τρία χρόνια. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS