Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ - Κοινωνία - "Οι οδηγοί ταξί λένε «ναι» στο άνοιγμα του επαγγέλματος"

Οι οδηγοί ταξί τάσσονται υπέρ του ανοίγματος του επαγγέλματος, σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες που αντιδρούν, προαναγγέλλοντας απεργία διαρκείας. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί κ. Χρήστος Πέτρου υποστήριξε ότι με το άνοιγμα του επαγγέλματος θα μειωθούν τα κόμιστρα ώς και 20% και θα αναβαθμιστεί το επίπεδο των υπηρεσιών. 

Να σημειωθεί ότι αργότερα αναμένεται η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ.Ραγκούση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.

«Πάντα τασσόμασταν υπέρ της κατάργησης των εμποδίων και των αγκυλώσεων που δυσκολεύουν την άσκηση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας» είπε ο κ. Πέτρου, σημειώνοντας ότι οι οδηγοί ταξί αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο εργασιακό καθεστώς, «είμαστε λίγο πριν τον Μεσαίωνα». «Το καθεστώς είναι αυτό όπως του νεοτσιφλικά με τον κολίγο» υποστήριξε, καταγγέλλοντας ότι μόνο το 15% των οδηγών ταξί είναι ασφαλισμένοι, ενώ το υπόλοιπο 85% αφορά μαύρη και αδήλωτη εργασία. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS