Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Εξίσωση των μισθών σε δημόσιο και ΔΕΚΟ με τον ιδιωτικό τομέα"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Παρά τις διαβεβαιώσεις για μη μείωση συντάξεων στον ΟΓΑ (στο Μεσοπρόθεσμο αναφέρεται ρητά!), δεν έχει δοθεί ακόμα μια εξήγηση για το πως αντιλαμβάνονται εναλλακτικά τη μείωση του κόστους σε αυτό τον τομέα. Αναμένονται "επαναστατικές" ιδέες!. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ για μισθούς, συντάξεις κι απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Εξίσωση των μισθών του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις υπαλλήλων από τους καταργούμενους ή συγχωνευόμενους φορείς, αλλά και μειώσεις των βασικών συντάξεων του ΟΓΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων προβλέπει η τέταρτη επικαιροποίηση του μνημονίου, η οποία προς αποφυγήν «παρεξηγήσεων» είναι μεταφρασμένη από το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους μισθούς, το μνημόνιο προβλέπει την κατάθεση εντός του Ιουλίου στη Βουλή λεπτομερούς σχεδίου δράσης με χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση και εφαρμογή του απλοποιημένου μισθολογικού συστήματος στο δημόσιο. Το νέο μισθολόγιο «θα είναι σε αρμονία με τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, επιτυγχάνοντας μείωση στο συνολικό μισθολογικό κόστος», αναφέρει χαρακτηριστικά. (Διαβάστε περισσότερα...)
ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS