Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ - Άρθρα - "Απαράδεκτος ο κ. Παπουτσής"

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής έχει μετατραπεί σε παράγοντα πολιτικής και οικονομικής αποσταθεροποίησης. Αδυνατεί να εκπληρώσει βασικές πολιτικές, διοικητικές υποχρεώσεις του και καταφεύγει σε ένα διαρκή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, που δημιουργεί σύγχυση.
Αθηναϊκή παραβατικότητα
Η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στους δρόμους της Αθήνας έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο. Από τη λεωφόρο Κατεχάκη, όπου εδρεύει το υπουργείο (υποτιθέμενης) Προστασίας του Πολίτη, μέχρι την πλατεία Συντάγματος και την πλατεία Ομονοίας κυριαρχεί το παρεμπόριο, με τη βοήθεια της ιδιοτελούς αδιαφορίας των Αρχών. Ο κ. Παπουτσής μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνοδευόμενος από μία εντυπωσιακή φρουρά και περνώντας μέσα από ένα τείχος μικροπωλητών, στην πλειονότητά τους παράνομοι μετανάστες, που διαθέτουν τα πάντα, από ρακέτες μέχρι κιθάρες. Δεν τον απασχολεί ούτε η προέλευση αυτών των ανθρώπων ούτε εάν βρίσκονται νόμιμα στη χώρα ούτε φυσικά εάν ζημιώνουν το κράτος και το εμπόριο με την οικονομική τους δραστηριότητα.

Αλλά εδώ δεν ενοχλείται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τη μετατροπή της πλατείας Συντάγματος σε κέντρο ανάπτυξης του παρεμπορίου, γιατί να ασχοληθεί ο κ. Παπουτσής με τέτοιες λεπτομέρειες;
Εάν κρίνουμε από προγενέστερες δηλώσεις του κ. Παπουτσή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θεωρεί ότι η πάταξη του παρεμπορίου μπορεί να μην έχει σχέση με την ΕΛ.ΑΣ. και πως η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι μια εξαιρετικά σύνθετη υπόθεση, που ξεπερνά τα όρια του υπουργείου του. Το ερώτημα είναι γιατί να πληρώνουμε το λογαριασμό ενός «σκιώδους» υπουργείου σε περίοδο μεγάλων δυσκολιών για τους φορολογούμενους πολίτες και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
Οικογενειακό ζήτημα
Ο κ. Παπουτσής έχει τεράστιες ευθύνες και για την υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας ως αποτέλεσμα άγριων συγκρούσεων, τις περισσότερες από τις οποίες ανέχθηκε ή και προκάλεσε η ΕΛ.ΑΣ. Η μέθοδος που ακολουθήθηκε για να εξουδετερωθεί το κίνημα των «Αγανακτισμένων» πολιτών την ημέρα της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Οικονομικού Προγράμματος 2012-2014 από την κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής παραπέμπει στην παρακρατική μεθοδολογία του καθεστώτος Μουμπάρακ λίγο πριν από την πτώση του. Χρησιμοποιήθηκαν οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ένα σωρό κουκουλοφόροι με καθαρά προβοκατόρικο και παρακρατικό τρόπο. Ο κ. Παπουτσής, ο οποίος επικαλείται συχνά το αγωνιστικό του παρελθόν, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί εάν είχε στοιχειώδη πολιτική συνέπεια και ευθιξία. Οι μέθοδοι της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν στην υποβάθμιση της δημοκρατίας μας και άνοιξαν ένα νέο κύκλο τουριστικής και εμπορικής απαξίωσης του κέντρου της Αθήνας.
Αντί να δώσει εξηγήσεις για τις λαθεμένες επιλογές του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ειδικεύεται σε αόριστες καταγγελίες και δημιουργεί σκόπιμα την εντύπωση ότι κινδυνεύουν τα μέλη της οικογένειάς του από τους... εχθρούς του καθεστώτος. Στην πραγματικότητα κινδυνεύουν τα μέλη όλων των οικογενειών που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου στα ζητήματα δημόσιας τάξης. Η παραβατικότητα ανθεί, η εγκληματικότητα αυξάνεται με δυναμικό τρόπο, οι παρακρατικοί κουκουλοφόροι δραστηριοποιούνται και λειτουργούν σε συνθήκες καλυμμένης αστυνομικής προστασίας.
Η κατάρρευση της έννομης τάξης στην πρωτεύουσα έχει απαγορευτικό οικονομικό και κοινωνικό κόστος και συμβάλλει στην πολιτική αποσταθεροποίηση. Η κατάσταση εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο και με την προσωπική συμβολή του κ. Παπουτσή.
Του Γιώργου Κύρτσου
ΠΗΓΗ: CITYPRESS.GR

Share


Tags: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS