Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Οικονομία - "Διαφωνία ΔΝΤ, Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του χρέους"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο αυτοί διαφωνούν για τα προφανή η συζήτηση σε λίγο θα αγγίζει τα περιθώρια βιωσιμότητας του ευρώ! Θα είναι εξωφρενικό να κατορθώσουν στην προσπάθεια εγωιστικών και εθνοκεντρικών αντιλήψεων για την Ε.Ε. να καταστρέψουν ένα οικοδόμημα που ξεκίνησε ως αποκύημα της μεταπολεμικής Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης!  Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πολύ σοβαρές διαφωνίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, συνεπώς και την καταβολή της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, χωρίζουν αυτήν τη στιγμή Κομισιόν και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το ΔΝΤ θεωρεί ότι, ως έχει σήμερα, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και συνδέει την καταβολή των οκτώ δισ. ευρώ με την ύπαρξη συμφωνίας επί του δεύτερου πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Ουσιαστικά, το ΔΝΤ επιμένει ότι θα μπορέσει να εκταμιεύσει το μερίδιο που του αναλογεί μόνο στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος, μέσω του οποίου θα μειώνεται το μέγεθος του ελληνικού Δημοσίου.

Εν τω μεταξύ, οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ευρωζώνης, ΔΝΤ και τραπεζών για το μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει σε συμφωνία. Η Γερμανία, από την πλευρά της, προτείνει ενίσχυση της επιτήρησης με μόνιμη αποστολή της τρόικας στα κράτη που θα έχουν αθετήσει τις υποχρεώσεις τους έναντι των πιστωτών τους. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_20/10/2011_459834


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS