Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS - Blogs - "Σε στάση αναμονής ο Σαμαράς..."

Χωρίς πολλές προσδοκίες, προετοιμάζονται στη Συγγρού, για την απογευματινή συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά στο Μαξίμου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει την οδό των κατ΄ ιδίαν συναντήσεων και η εμπειρία του παρελθόντος δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την εξέλιξη αυτής της νέας επαφής.

Στο «στρατόπεδο» Σαμαρά, δεν ξεχνούν άλλωστε πως ο Παπανδρέου, έχασε μια μεγάλη ευκαιρία όταν –στα μέσα Ιουνίου- οπισθοχώρησε, εγκαταλείποντας τελικά την δική του πρόταση περί συγκρότησης μια κυβέρνησης συνεργασίας.

Από τότε μέχρι σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει και ακόμη περισσότερο δυσβάστακτες αποφάσεις έχουν ληφθεί, με τη ΝΔ να εκτιμά πια πως μόνη λύση για την έξοδο από την κρίση είναι οι εκλογές.

Οι συνομιλητές του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, εμφανίζονται πάντως λακωνικοί, αποφεύγοντας τα πολλά σχόλια και αναμένοντας να δουν, όπως λένε, τι θα ζητήσει και αν θα ζητήσει κάτι ο πρωθυπουργός από τον Αντώνη Σαμαρά.

Αν και κανένας δε μπορεί να στοιχηματίσει για τις προθέσεις του πρωθυπουργού και με φόντο σειρά σεναρίων για το που πρόκειται να κινηθούν οι επαφές Παπανδρέου με τους Πολιτικούς Αρχηγούς, εκτιμάται ότι απόψε το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενημερώσει τον προσκεκλημένο-συνομιλητή του, για τις εξελίξεις κυρίως σε διεθνές επίπεδο γύρω από την κρίση του ελληνικού χρέους, ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταστήσει ξεκάθαρο προς κάθε πλευρά πως δεν εξετάζει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης αφού πιστεύει πως τη λύση μπορεί να τη δώσει μοναχά μια νωπή ισχυρή λαϊκή εντολή, που θα δώσει στη Νέα Δημοκρατία τη δυνατότητα Επαναδιαπραγμάτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το «κλείσιμο» του ραντεβού, δεν επικοινώνησαν απευθείας οι δυο πλευρές, Παπανδρέου-Σαμαράς, παρά την προσωπική τους σχέση παρά η πρόταση της συνάντησης μεταφέρθηκε τηλεφωνικά από το γραφείο του Πρωθυπουργό στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: NEWSBOMB.GR
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/86523/se-stash-anamonhs-o-samaras


Share


Tags: BLOGS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS