Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Πολιτική - "Βενιζέλος: «Μονόδρομος…και εισιτήριο αξιοπιστίας το πολυνομοσχέδιο»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Οι μονόδρομοι συνήθως οδηγούν σε αδιέξοδα και δυστυχώς για τον τόπο η συνεχής καταφυγή σε μονόδρομες αντιλήψεις μόνο οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα έχει σωρεύσει. Γιατί πολιτικά αδιέξοδα δεν υπάρχουν στις δημοκρατίες, παρά μόνο στο μυαλό αυτών που θέλουν να τα αναπαράγουν! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ως μονόδρομο για την ελληνική οικονομία παρουσίασε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος κυρίως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Αν το πολυνομοσχέδιο δεν υπερψηφιστεί στο σύνολο του δεν χρειάζεται να πάμε καν στο Eurogroup ή στη Συνοδό Κορυφής», δήλωσε με δραματικό τόνο από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Τώρα κρινόμαστε όλοι», διαμήνυσε. «Για να πετύχουμε στη διαπραγμάτευση, πρέπει να έχουμε εισιτήριο αξιοπιστίας», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα τόσο προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όσο και προς αυτούς της αντιπολίτευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «δεν παίζουμε σήμερα ούτε ενδοκομματικά ούτε ενδοκοινοβουλευτικά...όποιος νομίζει ότι υπάρχουν περιθώρια προκειμένου να δοκιμαστούν οι αντοχές μας κάνουν λάθος».

Επέκρινε δε τη μέχρι στιγμής ευρωπαϊκή στάση στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη αδυνατεί να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα και αξιοπιστία».

«Δεν με ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, με ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα της χώρας», πρόσθεσε ο ΥΠΟΙΚ.

Β. Παπανδρέου: «Ψηφίζω»… αλλά «είναι η τελευταία φορά»

«Νομοσχέδιο άγριας λιτότητας που στέλνει πάλι τον λογαριασμό στους συνήθεις υπόπτους», και «πολυνομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει πλήρως την αγορά εργασίας», χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο η Βάσω Παπανδρέου από τη Βουλή, μιλώντας σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

«Η Ευρώπη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης καταρρέει. Πέραν από τη γραμμή της τρόικας υπάρχουν και οι δικές μας κόκκινες γραμμές», δήλωσε.

«Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην πάρουμε την 6η δόση, μου ζήτησε ο πρωθυπουργός να τού δοθεί η δυνατότητα να διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους στη Σύνοδο. Ψηφίζω και έχω συνειδησιακό πρόβλημα για την πορεία της χώρας. Είναι η τελευταία φορά», πρόσθεσε. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/10/2011_411214


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS